Saobraćaj u BeograduPrevoz

Prigradski prevoz u Beogradu

beovoz

Prigradski prevoz povezuje grad Beograd sa bližom i daljom okolinom. Krajnji domet prigradskog prevoza najčešće su granice gradskog okruga, ali neke linije dopiru i izvan ovog opsega.

Vozovi


Prigradski železnički sistem poznat je kao "Beovoz" i u vlasništvu je Železnica Srbije. Duž ovih 6 linija postoji 41 stanica u gradu i okolini, od kojih su 2 gradske podzemne: Vukov spomenik i Karađorđev park. Predviđa se i puno povezivanje prigradske i državne železnice potpunom izgradnjom nove glavne železničke beogradske stanice, stanice "Prokop".

Autobuski saobraćaj


Prigradski prevoz je organizovan od strane više prevoz više prevoznika. Najveći od njih je Saobraćajnog preduzeća Lasta. ukupno postoji preko 300 linija i 2500 dnevnih polazaka, koji povezuju grad sa predgrađima i perifernim delom Beogradskog okruga.

Saobraćajna mreža se pruža od grada Beograda radijalno na sve strane i na kroz tri oblasti, Srem, Banat i Šumadiju. Prvi nivo linija su one koje vezuju Beograd sa sedištima prigradskih opština, od kojih polazi drugi nivo linija ka manjim mestima u okolini. Postoji nekoliko stanica u Beogradu sa kojih kreću prigradske linije: "Basova" stanica u gradskom jezgru, "Kej Oslobođenja" u Zemunu, sa Šumica i Banovog Brda.

Tagovi

saobraćaj, prevoz, prigradski prevoz, beovoz

Podeli ovo sa drugima na društvenim mrežama