Saobraćaj u BeograduTaksi

Taksi u Beogradu

U Beogradu zvanično postoje 24 taksi udruženja. Taksi prevoz je lako naći na ulici i znatno je jeftiniji u odnosu na ostale Evropske gradove.taksi registarske tablice beograd

Sva taksi vozila u Beogradu, pored registarske tablice koje se završava slovima TX i oznake matičnog udruženja, na svom krovu imaju i jedinstveni znak taksista Beograda. Putnik je obavezan da plati samo cenu taksi prevoza po važećem cenovniku i u iznosu koji pokaže taksimetar na kraju putovanja. U cenu je uračunat i prevoz ličnog prtljaga putnika. Na zahtev putnika, taksi vozač je obavezan da izda račun sa sledećim podacima:

• broj taksi oznake i naziv taksi udruženja,
• registarski broj vozila,
• datum i vreme vožnje,
• relacija vožnje,
• cena prevoza i
• pečat

Ako nije u mogućnosti da završi započeti prevoz (zbog kvara ili slično), taksi vozač može da naplati polovinu iznosa koji u momentu prekida prevoza pokaže taksimetar. O prijemu drugih putnika u toku prevoza odlučuje putnik, uz saglasnost taksi vozača. Ako više putnika istovremeno koristi prevoz do istog mesta, cenu prevoza plaća putnik koji je započeo korišćenje taksi prevoza.

Taksi vozilom mogu, uz pristanak vozača, da se prevoze i kućni ljubimci. Taksi vozilom ne mogu da se prevoze deca do 6 godina starosti bez pratioca, lica pod dejstvom alkohola ili droge i lica obolela od zaraznih bolesti, lica koja svojom odećom mogu da uprljaju ili oštetete unutrašnjost vozila, posmrtni ostaci, uginule životinje, eksplozivne, lako zapaljive, otrovne, radioaktivne, zarazne, nagrizajuće i druge materije koje zbog svojih osobina mogu biti opasne po bezbednost i zdravlje ljudi ili mogu naneti drugu štetu.

Tagovi

saobraćaj, taksi, taksi udruženja, taksi prevoz

Podeli ovo sa drugima na društvenim mrežama